Популярные сообщения

четверг, 19 января 2012 г.

Георгій Нарбут


Художник української держави — так можна назвати одного з найвидатніших графіків ХХ століття, який називав себе «мазепинцем полку Чернігівського, Глухівської сотні». Георгій Нарбут творив зоровий імідж відновленої України: Герб і Печатку, зразки цінних паперів і монет, поштових марок. Його творчість живилася давнім українським малярством, рукописними книгами й стародруками, геральдикою українських родів. Орнаменти вишивок і гаптувань, ткацтва й писанкарства, різьблення і вибійок у творчій праці Нарбута виявлялися у цілком сучасних, професійних роботах. Розмаїття народного трансформувалося через серце і руки майстра в нове, національне українське мистецтво.
Ілюстрація до «Енеїди» І. Котляревського









Геогрій Нарбут є оформлювачем банкнот української гривні доби УНР.
Проект герба і печатки
Української Держави

6 комментариев:

Олена комментирует...

Хм, для мене цей матрыал був цыкавим, адже Георгiй Нарбут - графiк свiтової слави) I зробив значний внесок у образотворче мистецтво України.

Yanuska комментирует...

Дуже цікава стаття, яка має широкий пізнаватьний зміст, що виходить за межі підручника. Читаючи біографію, мені навіть стало цікаво розширити свої знання і дізнатися про інших діячів.

Natali комментирует...

Згодна з дівчатами, стаття дуже цікава, і ілюстрації дуже вдало підібрані.

Юлия комментирует...

Дуже талановитий художник, мені теж дуже сподобалось, і через те що цей матеріал виходить за межі підручника мені немає чого додати! Коротко і цікаво! "Краткость - сестра таланта!"

Viktoria Gorka комментирует...

Дякую, приємно бачити, що вам подобається)

LeSha комментирует...

Ого...виявляється, що Георгій Нарбут був настільки обдарованою людиною, що створював не лише нові шедеври мистецтва, а й створив Герб і Печатку, і навіть є оформлювачем банкнот української гривні. Безперечно, великий внесок в розвиток нашої культури!!!=)